Kuchenne rewolucje: Udane

Pizzeria Ragazzi da Mangiare (Piccownia) – Warszawa

Znana ze swojego dynamicznego rozwoju, Warszawa jest miejscem, w którym tradycja spotyka się z nowoczesnością, co widać nie tylko w architekturze, ale także w kulinarnych propozycjach. Stolica oferuje szeroki wybór restauracji o różnorodnych profilach, w tym tych, które specjalizują się w kuchni włoskiej.

Czytaj więcej »

Restauracja Wilniuk (Fresco) – Suwałki

Suwałki, położone na północno-wschodnich krańcach Polski, to miejsce, które zachwyca nie tylko swoim pięknym krajobrazem, ale również unikalną kulturą i tradycją. Bliskie sąsiedztwo Suwalszczyzny z granicą litewską od lat wpływa na lokalne zwyczaje, język i kuchnię.

Czytaj więcej »

Bistro Czy Kapusty…? (Art-Smaku) – Tarnowskie Góry

Tarnowskie Góry, leżące na północnym krańcu Górnego Śląska, to miasto z historią sięgającą XVI wieku. Sławę zawdzięczało wydobywaniu rud srebra, ołowiu i cynku. Dziś liczy sobie niewiele ponad 60 tysięcy mieszkańców, a zasłynąć z pysznej kuchni chcieli tu Sylwia i Sebastian.

Czytaj więcej »

Bar Mój Schaboszczak (Chicken Go) – Żnin

Żnin to niewielkie miasteczko w województwie kujawsko-pomorskim, położone między dwoma jeziorami – Dużym i Małym Żnińskim. Anna i Tomasz, wcześniej właściciele gospodarstwa rolnego, zdecydowali się na prowadzenie lokalu z amerykańską kuchnią.

Czytaj więcej »

Bistro Koszyki (Oaza smaku) – Nowy Tomyśl

Nowy Tomyśl, liczący nieco ponad 13 tysięcy obywateli, to miasto słynące z uprawy chmielu oraz wikliniarstwa, a także barwnej, wielokulturowej historii. To właśnie tutaj, Jowita, wraz ze swoim partnerem Tomaszem, postanowiła spełnić marzenie o posiadaniu własnej restauracji.

Czytaj więcej »