
Gęś Pocztowa (Ludwinka) – Ludwina
Ludwina to wieś położona przy ruchliwej drodze między Poznaniem a Ostrowem Wielkopolskim. Od wielu lat mieściła się tu restauracja Ludwinka. Jej nowa właścicielka, Marzena, po

Ludwina to wieś położona przy ruchliwej drodze między Poznaniem a Ostrowem Wielkopolskim. Od wielu lat mieściła się tu restauracja Ludwinka. Jej nowa właścicielka, Marzena, po

Ostrów Wielkopolski jest miastem położonym nieopodal Kalisza w województwie wielkopolskim. W pobliżu centrum znajdował się Best Bar, którego właściciel, pan Edward liczył na gastronomiczny sukces.

Kalisz jest miastem w województwie wielkopolskim, z zabytkowym Ratuszem i ciekawą architekturą. To właśnie tutaj swoją pierogarnię postanowił otworzyć Krzysztof. Początkowo sprzedawał ogromne ilości pierogów,

Warszawa jest niezwykłym miastem, słynącym z okazałych budowli, klimatycznego Starego Miasta i Pałacu Kultury i Nauki. W prawobrzeżnej części miasta Adrian i Kasia wraz z

Tczew to miasto w województwie pomorskim, z najdłuższym mostem kolejowym w Polsce. Pierogarnię na tczewskim Nowym Mieście przejęła od poprzednich właścicieli Asia. Sądziła, że to

Konstantynów Łódzki to urokliwe miasto pod Łodzią, z ciekawymi obiektami architektonicznymi i bogatą historią. Tutaj swoją restaurację otworzyła Agnieszka. Początkowo lokal prosperował znakomicie, nie brakowało

Dębówka to niewielka wieś granicząca z Lublinem. Tuż przy drodze krajowej prowadzącej do Warszawy pani Anna otworzyła okazałą góralską karczmę Zapiecek. Restauracja prosperowała nieźle, dopóki

Kawice to duża wieś w województwie dolnośląskim, położona przy trasie Wrocław – Legnica. Tutaj niewielką restaurację o nazwie Paradiso otworzył Hieronim razem z żoną Haliną.

Warszawa jest miastem pełnym możliwości. Skrzydła rozwija tu wielu przedsiębiorców. Również Vasil i Marta chcieli spróbować swoich sił, otwierając w miasteczku Wilanów restaurację Mada, serwującą

Rybnik jest dużym miastem położonym w województwie śląskim, z ciekawą architekturą i pięknymi zabytkami. Na obrzeżach miasta, w remizie strażackiej, Ewa i Marek otworzyli restaurację