Kuchenne rewolucje: Nieczynne

Barcelonka – Przemyśl

Położony w pobliżu granicy z Ukrainą Przemyśl to jedno z najstarszych miast w Polsce. Roland, miłośnik piłki nożnej, otworzył tu restaurację Barcelonka. Stołówkowy wystrój i

Czytaj więcej »

Kuchnia i Wino – Pszczyna

Pszczyna to niewielka miejscowość położona w województwie śląskim, nazywana Perłą Górnego Śląska. Pan Jerzy otwierając tu swoją restaurację, chciał spełnić marzenie o podawaniu najlepszej w

Czytaj więcej »

Broniszówka – Bronisze

Bronisze to wieś pod Warszawą, słynąca z dużego rynku rolno-spożywczego. Na terenie Parku Hodowli Roślin pan Krzysztof otworzył Broniszówkę. Restauracja przynosiła dochody głównie z imprez

Czytaj więcej »

U’Bares – Rzeszów

Rzeszów jest dużym miastem położonym w województwie podkarpackim. Kuchnia tego regionu charakteryzuje się prostotą, wykorzystuje się w niej głównie ziemniaki, kapustę i mąkę. Polsko-włoskie małżeństwo

Czytaj więcej »

Orient Express – Lublin

Stare Miasto to wizytówka Lublina, jego najstarsza część pełna zabytków i atrakcji dla turystów. Tutaj restaurację Orient Express otworzył Robert. Kuchnia nie przyciągała niczym nadzwyczajnym,

Czytaj więcej »