Your page rank:
Ekspres do kawy to urządzenie, które widujemy w bardzo wielu domach i dla sporej liczby osób to absolutny must have. Poranna mała czarna przyrządzona wedle najlepszych uznanych przez nas proporcji to marzenie, po które stosunkowo łatwo sięgnąć posiadając jedynie dobrej jakości ekspres. Domowe ekspresy to jednak zwykle niewielkie i mało potrafiące urządzenia przy tym, co mają nam do zaproponowania urządzenia stosowane na co dzień w branży gastronomicznej.
Ekspres do kawy to urządzenie, które widujemy w bardzo wielu domach i dla sporej liczby osób to absolutny must have. Poranna mała czarna przyrządzona wedle najlepszych uznanych przez nas proporcji to marzenie, po które stosunkowo łatwo sięgnąć posiadając jedynie dobrej jakości ekspres. Domowe ekspresy to jednak zwykle niewielkie i mało potrafiące urządzenia przy tym, co mają nam do zaproponowania urządzenia stosowane na co dzień w branży gastronomicznej.
Idealnie powtarzalna filiżanka kawy
Tym, co zachwyca bardzo wielu miłośników ekspresów do kawy jest fakt, że tworzą one niemalże doskonałą i powtarzalną filiżankę kawy każdego dnia. To właśnie owa powtarzalność kusi nas w domach, ale również w kawiarniach. Przychodzimy ponownie właśnie tam, gdzie czeka na nas idealna, podobna jak wczoraj filiżanka małej czarnej, przygotowana wedle znanej tylko bariście receptury.
Mielenie, programowanie, funkcje inteligentne
Nowoczesne ekspresy gastronomiczne do kawy posiadają bardzo wiele ciekawych funkcji, takich jak chociażby programowanie ekspresu czy też przygotowywanie kawy według konkretnych receptur. To funkcje bardzo pożądane w branży gastronomicznej, a jeżeli dodatkowo weźmiemy pod uwagę fakt, że te duże i masywne urządzenia są w stanie często wykonać wiele kaw na raz, przy minimalnej ingerencji człowieka, zrozumieć łatwo fakt, czemu są tak bardzo popularne w branży. Pomimo iż wiele kawiarni parzy kawę metodami alternatywnymi, to nawet one często inwestują w ekspresy kawowe.
Przede wszystkim precyzja i pewność działania
Gastronomiczne ekspresy do kawy to przede wszystkim bardzo duża pewność i solidność działania, a także wysokie tempo pracy. Dodatkowo są one w stanie pracować wiele godzin dziennie bez przerwy. Wymagają oczywiście czyszczenia i konserwacji jak każdy tego typu sprzęt, ale odbywa się to podobnie łatwo, jak w przypadku ich mniejszych kuzynów znanych z naszych domów. Ekspresy gastronomiczne zatem stanowią doskonałe wyposażenie hotelowych restauracji, małych i dużych kawiarni, a także cukierni i innych punktów, w których klienci chętnie zatrzymują się na filiżankę małej czarnej.