Your page rank:
Gdańsk, położony nad Morzem Bałtyckim, to fascynujące miasto o długiej historii i unikalnym charakterze. Znany jako jedno z najważniejszych miast w Polsce, przyciąga turystów pięknymi zabytkami i malowniczymi widokami. To miejsce, w którym współczesność przeplata się z historycznym dziedzictwem. W jednej z dzielnic Gdańska – Wrzeszczu, Jola i Marek otworzyli restaurację El Mundo. Miała być kuchnia świata, dużo gości i potężne zyski. Brak doświadczenia w gastronomii i nietrafione pomysły kulinarne wywołały jednak efekt odwrotny od zamierzonego. Lokal świecił pustkami, oszczędności topniały w szybkim tempie, a relacje między właścicielami a pracownikami pogarszały się z dnia na dzień. Jola i Marek postanowili poprosić Magdę Gessler o pomoc w wyjściu z trudnej sytuacji.
Dane adresowe
Pod Cielakiem
(dawniej El Mundo)
ul. Dmowskiego 15
80-264 Gdańsk
ZAMKNIĘTE
NA STAŁE
Pod Cielakiem – podsumowanie Kuchennych Rewolucji
Magda Gessler w ciągu czterech dni całkowicie odmieniła nie tylko wnętrze restauracji Joli i Marka, udało jej się też uzdrowić relacje panujące w zespole. Lokal zyskał zupełnie nowy charakter, wprowadzone zmiany nadały mu elegancji i przytulności. Finałowa kolacja z menu według Pani Magdy, zachwyciła zaproszonych gości, a cielęcina i przyrządzane z niej potrawy stały się znakiem rozpoznawczym tego miejsca. Kontrola przeprowadzona kilka tygodni później przebiegła bez zastrzeżeń. Kotlety mielone i smażona cielęca wątróbka zachwyciły warszawską restauratorkę, która nie szczędziła pochwał nowemu kucharzowi. Kolejny raz okazało się, że determinacja, zaangażowanie i dążenie do wyznaczonego celu, jest doskonałym przepisem na zmianę z amatora w restauratora.
Nazwa przed Kuchennymi Rewolucjami | El Mundo |
Nazwa po Kuchennych Rewolucjach | Pod Cielakiem |
Wynik rewolucji | Udana |
Status restauracji | Nieczynna |
Odcinek | 6 |
Sezon | 10 |
Emisja w telewizji | 9 października 2014 r. |