Bistro Galop (2020 Restaurant & Bistro) – Warszawa

Choć Warszawa jest miastem o setkach twarzy, Służewiec ma swój własny, bardzo charakterystyczny rytm. To dawna przemysłowo-rolna część Mokotowa, która w ostatnich dekadach przeszła spektakularną transformację w jedno z największych centrów biznesowych w Polsce. W tygodniu pulsują tu biurowce i korpoludzie, a w weekendy okolica zaskakuje spokojem, zielenią Dolinki Służewieckiej i ścieżkami prowadzącymi nad Potokiem Służewieckim. Ta część miasta ma też swoje małe kulinarne tradycje – od bazarku przy Wałbrzyskiej, gdzie od lat kupuje się najlepsze warzywa, po lokalne knajpki karmiące pracowników „Mordoru” domowym jedzeniem w lunchowych godzinach.
0 / 5 Średnia ocena: 0

Your page rank:

W tym zderzeniu nowoczesności z dawnym charakterem Służewca szczególne miejsce zajmuje Tor Wyścigów Konnych – przestrzeń, w której Warszawa na chwilę zwalnia. Rozległe, zielone tereny i modernistyczne trybuny tworzą tu klimat kompletnie oderwany od biurowego zgiełku, a tradycja gonitw od pokoleń przyciąga nie tylko miłośników sportu, lecz także całe rodziny i spacerowiczów. Dzięki temu Służewiec potrafi zaskoczyć niejedną twarzą – również tą kulinarną. To właśnie w tej okolicy, w jednym z tutejszych biurowców, Olga i Vasyl postanowili otworzyć własną restaurację. Choć oboje pochodzą z Białorusi, z odwagą sięgnęli po kuchnię polską, a dokładniej — podlaską, licząc, że jej domowe, proste smaki przyciągną okolicznych gości. Szybko okazało się jednak, że ich propozycje kulinarne nie zyskały uznania klientów. Lokal zamiast na siebie zarabiać, zaczął generować coraz większe straty, a zaniepokojeni perspektywą utraty wszystkich oszczędności Olga i Vasyl zdecydowali się poprosić o pomoc Magdę Gessler.

Dane adresowe
Bistro Galop
(dawniej 2020 Restaurant & Bistro)
ul. Aleja Wyścigowa 6
02-681 Warszawa

Rewolucja w restauracji Olgi i Vasyla miała nadać ich miejscu wyrazisty, spójny charakter – taki, który czuć zarówno na talerzu, jak i we wnętrzu. Odmieniona przestrzeń, pełna ciepła i elegancji, w połączeniu z pięknie nakrytymi stołami zapowiadała prawdziwą ucztę. Zaproszeni na finałową kolację goście zasiedli więc z wysokimi oczekiwaniami. Już po pierwszych kęsach stało się jasne, że metamorfoza przyniosła efekty: dania zachwycały smakiem, a każda kolejna potrawa zbierała szczere i entuzjastyczne pochwały. Choć w właścicielach wciąż tliły się obawy o przyszłość, tego wieczoru odzyskali wiarę w swoje możliwości i energię, którą utracili w trudnych miesiącach przed rewolucją. Cztery tygodnie później Magda Gessler wróciła do Bistro Galop, aby sprawdzić, czy jej wskazówki zostały wcielone w życie, a nowy kierunek – utrzymany. Ku jej radości i satysfakcji, restauracja nie tylko trzymała poziom, ale wręcz rozwinęła skrzydła. Jedzenie było pyszne, dopracowane i spójne z wizją, którą wspólnie wypracowali. Rewolucja okazała się pełnym sukcesem – a dla Olgi i Vasyla stała się początkiem zupełnie nowego etapu w kulinarnej przygodzie.

Nazwa przed Kuchennymi Rewolucjami2020 Restaurant & Bistro
Nazwa po Kuchennych RewolucjachBistro Galop
Wynik rewolucjiUdana
Status restauracjiCzynna
Odcinek14
Sezon31
Emisja w telewizji4 grudnia 2025 r.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *