Your page rank:
Bożena, otwierając tu EkoTradycję, serwującą ekologiczne dania, marzyła o wpisaniu się na stałe na kulinarną mapę Cieszyna. Okazało się jednak, że miasto nie było gotowe na taką kuchnię. Starania Bożeny i jej załogi nie zostały zauważone, lokal świecił pustkami, a zobowiązania finansowe coraz trudniej było regulować. Na pomoc ruszyła Magda Gessler.
Dane adresowe
Śląski Cysorz
(dawniej EkoTradycja)
ul. Bobrecka 15
43-400 Cieszyn
OTWARTE
CAŁY TYDZIEŃ
Śląski Cysorz – podsumowanie Kuchennych Rewolucji
Magda Gessler po analizie zebranych w Cieszynie informacji, z właściwym sobie zapałem przystąpiła do działania. Konkretne zmiany – od odświeżenia wystroju, przez poprawę jakości potraw, aż po szkolenie personelu miały na celu nie tylko poprawę smaku i wyglądu dań, ale także przywrócenie restauracji ducha i pasji do gotowania, aby mogła odnieść sukces i zyskać zaufanie gości. Pokazując, jak ważne jest zaangażowanie, pasja i dbałość o szczegóły, znana restauratorka pomogła Bożenie wrócić na właściwe tory. Rewolucyjna kolacja przerodziła się w prawdziwą ucztę, która zachwyciła zaproszonych gości. Osiem tygodni później prowadząca program znów odwiedziła Śląskiego Cysorza, a spróbowane przez nią potrawy, poza drobnymi niedociągnięciami, otrzymały bardzo dobre oceny.
Nazwa przed Kuchennymi Rewolucjami | EkoTradycja |
Nazwa po Kuchennych Rewolucjach | Śląski Cysorz |
Wynik rewolucji | Udana |
Status restauracji | Czynna |
Odcinek | 8 |
Sezon | 30 |
Emisja w telewizji | 17 kwietnia 2025 r. |