Your page rank:
W tym zderzeniu nowoczesności z dawnym charakterem Służewca szczególne miejsce zajmuje Tor Wyścigów Konnych – przestrzeń, w której Warszawa na chwilę zwalnia. Rozległe, zielone tereny i modernistyczne trybuny tworzą tu klimat kompletnie oderwany od biurowego zgiełku, a tradycja gonitw od pokoleń przyciąga nie tylko miłośników sportu, lecz także całe rodziny i spacerowiczów. Dzięki temu Służewiec potrafi zaskoczyć niejedną twarzą – również tą kulinarną. To właśnie w tej okolicy, w jednym z tutejszych biurowców, Olga i Vasyl postanowili otworzyć własną restaurację. Choć oboje pochodzą z Białorusi, z odwagą sięgnęli po kuchnię polską, a dokładniej — podlaską, licząc, że jej domowe, proste smaki przyciągną okolicznych gości. Szybko okazało się jednak, że ich propozycje kulinarne nie zyskały uznania klientów. Lokal zamiast na siebie zarabiać, zaczął generować coraz większe straty, a zaniepokojeni perspektywą utraty wszystkich oszczędności Olga i Vasyl zdecydowali się poprosić o pomoc Magdę Gessler.
Dane adresowe
Bistro Galop
(dawniej 2020 Restaurant & Bistro)
ul. Aleja Wyścigowa 6
02-681 Warszawa
OTWARTE
CAŁY TYDZIEŃ
Bistro Galop – podsumowanie Kuchennych Rewolucji
Rewolucja w restauracji Olgi i Vasyla miała nadać ich miejscu wyrazisty, spójny charakter – taki, który czuć zarówno na talerzu, jak i we wnętrzu. Odmieniona przestrzeń, pełna ciepła i elegancji, w połączeniu z pięknie nakrytymi stołami zapowiadała prawdziwą ucztę. Zaproszeni na finałową kolację goście zasiedli więc z wysokimi oczekiwaniami. Już po pierwszych kęsach stało się jasne, że metamorfoza przyniosła efekty: dania zachwycały smakiem, a każda kolejna potrawa zbierała szczere i entuzjastyczne pochwały. Choć w właścicielach wciąż tliły się obawy o przyszłość, tego wieczoru odzyskali wiarę w swoje możliwości i energię, którą utracili w trudnych miesiącach przed rewolucją. Cztery tygodnie później Magda Gessler wróciła do Bistro Galop, aby sprawdzić, czy jej wskazówki zostały wcielone w życie, a nowy kierunek – utrzymany. Ku jej radości i satysfakcji, restauracja nie tylko trzymała poziom, ale wręcz rozwinęła skrzydła. Jedzenie było pyszne, dopracowane i spójne z wizją, którą wspólnie wypracowali. Rewolucja okazała się pełnym sukcesem – a dla Olgi i Vasyla stała się początkiem zupełnie nowego etapu w kulinarnej przygodzie.
| Nazwa przed Kuchennymi Rewolucjami | 2020 Restaurant & Bistro |
| Nazwa po Kuchennych Rewolucjach | Bistro Galop |
| Wynik rewolucji | Udana |
| Status restauracji | Czynna |
| Odcinek | 14 |
| Sezon | 31 |
| Emisja w telewizji | 4 grudnia 2025 r. |








