Kolejka Po Bryzol (Bar Alpejski) – Warszawa

Saska Kępa to miejsce, gdzie nowoczesne miasto spotyka przedwojenny klimat. Ulice Saskiej Kępy noszą nazwy państw, miast i kontynentów – Brazylijska, Paryska, Afrykańska, Kubańska. To nie przypadek. Dzielnica miała być kiedyś międzynarodowym osiedlem, gdzie spotykać się miały kultury i style architektoniczne. Spacerując po jej willowych uliczkach, mijając przedwojenne kamienice, niską zabudowę i ogródki pełne róż, trudno uwierzyć, że jesteśmy niemal w centrum dużej europejskiej stolicy.
0 / 5 Średnia ocena: 0

Your page rank:

Choć to Francuska bywa bohaterką pocztówek, to ulica Międzynarodowa jest tą, na której widać codzienność Saskiej Kępy – prawdziwą, lokalną, spokojną. To właśnie tu od lat funkcjonował Bar Alpejski, którego prowadzeniem od niedawna zajmuje się Andrzej, syn poprzedniej właścicielki. Okoliczni mieszkańcy raczej unikali tego miejsca. Mimo niskich cen, serwowane tu obiady nie znalazły koneserów. Andrzej, nie radząc sobie z narastającymi problemami, postanowił poprosić o pomoc Magdę Gessler.

Dane adresowe
Kolejka Po Bryzol
(dawniej Bar Alpejski)
ul. Międzynarodowa 68
03-922 Warszawa

Rewolucja w lokalu Andrzeja nie należała do łatwych. Magda Gessler słynie jednak z determinacji i wytrwałości w dążeniu do celu, krok po kroku wprowadzała zatem swoje pomysły w życie, nie zważając na trudności i nie tracąc wiary w powodzenie swojej misji. Całkowicie odmienione wnętrze restauracji posłużyło za doskonale komponujące się z serwowanymi tu od teraz potrawami tło. Zaproszeni na finałową kolację goście jednogłośnie zachwycili się atmosferą i smakami. Na najważniejszy osąd rewolucji Andrzej musiał poczekać cztery tygodnie, kiedy to Magda Gessler odwiedziła go ponownie. Szczęśliwie właściciel nie poddał się, a efekty jego działań zostały ocenione bardzo dobrze.

Nazwa przed Kuchennymi RewolucjamiBar Alpejski
Nazwa po Kuchennych RewolucjachKolejka Po Bryzol
Wynik rewolucjiUdana
Status restauracjiCzynna
Odcinek7
Sezon31
Emisja w telewizji16 października 2025 r.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *