Tutti Felici (La Farina) – Mysłowice

Położone w południowej Polsce Mysłowice, znajdują się w samym sercu Górnośląsko - Zagłębiowskiej Metropolii, zaledwie kilkanaście kilometrów od Katowic. Miasto liczy dziś około 70 tysięcy mieszkańców i jak wiele śląskich ośrodków, nosi w sobie ślady przemysłowej przeszłości – kopalń, hut, szyldów zakładów, które dziś już często są tylko wspomnieniem. Jeśli chodzi o kuchnię – jak to na Śląsku – królują tu dania sycące i konkretne. Rolada, modro kapusta i kluski śląskie to klasyka, którą można znaleźć nie tylko w lokalnych restauracjach, ale i na niedzielnym stole w niejednym domu.
0 / 5 Średnia ocena: 0

Your page rank:

Wiola postanowiła odejść od regionalnej tradycji kulinarnej, i na jednym z mysłowickich osiedli otworzyła pizzerię. Początkowo szło świetnie, La Farina przynosiła spore dochody, a Wiola na fali sukcesu, postanowiła otworzyć drugą restaurację. Niestety, nie powtórzyła ona powodzenia swojej poprzedniczki, za to szybko zaczęła ciągnąć Wiolę na dno. Rosnące długi i strach o przyszłość wpłynęły na decyzję o wezwaniu na pomoc Magdy Gessler.

Dane adresowe
Tutti Felici
(dawniej La Farina)
ul. Katowicka 69A
41-400 Mysłowice

Magda Gessler miała w Mysłowicach trudne zadanie. Wielokrotnie musiała potrząsać Wiolą, żeby pobudzić ją do działania. Pracy wymagało również obudzenie wiary we własne możliwości właścicielki pizzerii. Trudności i gorzkie słowa poszły jednak w zapomnienie, gdy udało się przygotować rewolucyjną kolację, która pozwoliła zabrać gości na prawdziwą smakową wycieczkę do Włoch. Nowe wnętrze i pyszne dania oczarowały wszystkich obecnych. Dziewięć tygodni później Magda Gessler ponownie zawitała do Tutti Felici, a wynik przeprowadzonej przez nią degustacji okazał się pozytywny, mimo drobnych niedociągnięć. Kolejna smaczna pozycja na restauracyjnej mapie Polski.

Nazwa przed Kuchennymi RewolucjamiLa Farina
Nazwa po Kuchennych RewolucjachTutti Felici
Wynik rewolucjiUdana
Status restauracjiCzynna
Odcinek5
Sezon31
Emisja w telewizji2 października 2025 r.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *